Copyright 2019 - Custom text here

Jesteśmy z Wami od 15 lat!

19 marca świętowaliśmy 15-lecie Fundacji na Rzecz Rozwoju Powiatu Wieluńskiego, które rozpoczęło się Mszą Świętą
w wieluńskim kościele pod wezwaniem Najświętszej Maryi Panny którą poprowadził ks. Włodzimierz Kowalik z Kurii Metropolitarnej w Częstochowie.

Punktem kulminacyjnym spotkania było uroczyste wręczenie podziękowań osobom i instytucjom szczególnie zaangażowanym we współpracę z Fundacją. Jubileusz urozmaicił pokaz tańca, na którym można było obserwować jednego z naszych stypendystów, który cieszył oczy zgromadzonych, znakomitymi popisami tanecznymi oraz krótka prezentacja wierszy autorstwa wieluńskiej poetki.

15-lecie Fundacji było  doskonałą okazją do podsumowania naszej działalności. Całość zobrazowała nam prezentacja multimedialna, którą można zobaczyć pod artykułem. W latach 2003-2017 przyznano łącznie 624 stypendia na kwotę
1.238 678,00zł, w tym ze środków własnych Fundacji 732.070,00zł. Jesteśmy dumni z tego wyniku i cieszy nas fakt, że mogliśmy wesprzeć tak wielu
szczególnie uzdolnionych i znajdujących się w trudnej sytuacji materialnej dzieci i młodzieży szkolnej oraz studentów, tym samym umacniając ich więzi z ziemią wieluńską. Dzięki naszym darczyńcom można skorzystać z nieodpłatnej wypożyczalni sprzętu rehabilitacyjnego i urządzeń pomocniczych dla niepełnosprawnych mieszkańców powiatu wieluńskiego.
Z wypożyczalni skorzystało już 69 osób. Poprzez akcję 1% podatku dochodowego udało nam się sfinansować koszty leczenia
i rehabilitacji osobom niepełnosprawnym. Jesteśmy bardzo szczęśliwi z tego, że możemy nieść Wam pomoc.

Pragniemy złożyć serdeczne podziękowania wszystkim Darczyńcom i Partnerom za okazane wsparcie Fundacji.
Bez Was nie bylibyśmy w stanie pomagać.

Dziękujemy!

Prezentacja z okazji 15-lecia Fundacji na Rzecz Rozwoju Powiatu Wieluńskiego

(video from YouTube - TVK Wieluń - fundacja )