Darowizna PayU

Przekaż 1% podatku!

Do przekazania 1% wystarczy tylko nasz numer KRS: 0000115352

PIT można rozliczyć samodzielnie i bezpłatnie klikając na pomarańczowy baner, który jest odnośnikiem do programu.

Prosto szybko za darmo

Program ten nie umożliwia swobodnego wyboru i przekazania 1% podatku dochodowego od osób fizycznych wybranej organizacji pożytku publicznego

Jak wykorzystamy 1%

Odpisanie 1% podatku dochodowego dla Fundacji na Rzecz Rozwoju Powiatu Wieluńskiego zaowocuje wsparciem uzdolnionej młodzieży poprzez stypendia oraz nagrody. Wpływy z 1% przyczynią się również do pomocy osobom niepełnosprawnym poprzez prowadzenie bezpłatnej wypożyczalni sprzętu rehabilitacyjnego oraz udostępnienie subkont, na których Podopieczni Fundacji mogą zbierać środki na leczenie i rehabilitację. Ponadto ofiarowanie 1 % podatku dochodowego przysłuży się bieżącej działalności Fundacji oraz regulacji zobowiązań związanych z prowadzeniem naszych projektów.

• Stypendia dla uczniów i studentów
  • Pomoc osobom niepełnosprawnym
  • Pokrycie udziałów własnych związanych z realizacją projektów
Fundacja na Rzecz Rozwoju Powiatu Wieluńskiego została powołana do życia w 2002 roku. Jej głównym obszarem działania jest powiat wieluński. Zajmujemy się wspieraniem uzdolnionych uczniów i studentów z naszego regionu. Niesiemy również pomoc osobom niepełnosprawnym poprzez zbiórkę 1% podatku oraz bezpłatną wypożyczalnię sprzętu rehabilitacyjnego. Wspomagamy również okoliczne Stowarzyszenia.

Dziękujemy, za wykazaną aprobatę dla działań naszej Fundacji.