Rower rehabilitacyjny trójkołowy 30,00 zł/miesiąc

• koła 20 cali
  • waga 23 kg
  • obciążenie 120 kg

Siodełko z oparciem pozwala na pewne utrzymanie się osób niepełnosprawnym z zachwianiem równowagi. Podstawka do ćwiczeń w terapii stacjonarnej służy do podpierania pod tylną osią. Pedały z rzepami pozwalają na pewne utrzymanie stóp zsuwających się. Znajdujące się w tylnej części roweru zamocowanie do laski kuli, umożliwia zabieranie kul ze sobą.

ZALETY:

• używanie przez osoby z różnymi schorzeniami układu ruchu jak stwardnienie rozsiane, niedowład po udarach mózgu i rdzenia kręgowego polineuropatii, zaniki mm. w przebiegu chorób zwyrodnieniowych i zapalnych kk. dolnych, chorobach reumatoidalnych, stany po protezo plastyczne w obrębie kk. dolnych, wszelkiego rodzaju schorzenia wymagające wzmocnienia mm. kończyn dolnych a przy zastosowaniu podstawki służyć może w usprawnieniu stacjonarnym w domu
  • wykorzystanie go w terenoterapii wspomaganiu treningu kończyn dolnych w przypadku osłabienia siły mięśniowej
  • poprawa przemiany materii, zwiększa siły i pewność w utrzymaniu równowagi
  • polepsza stabilizację kręgosłupa
  • wzmacnia siłę mięśni a w szczególności mięśni nóg, brzucha i pośladków
  • w sposób naturalny likwidują się lekkie przykurcza
  • możliwe do pokonania większej odległości osób niesprawnych przy niewielkim wysiłku
  • możliwość przejechania przez standardowe drzwi (75 cm)
  • stabilność wynikająca z zastosowania z tyłu dwóch kół na osi
  • duży kosz o pojemności 30 litów umożliwia przewożenie większego bagażu, a jego dociążenie zwiększa stabilność
  • pokonywanie niewysokich krawężników oraz jazdę na miękkim podłożu