Copyright 2018 - Custom text here

Nabór Wniosków - Stypendia Pomostowe

psp jpg duze

Fundacja na Rzecz Rozwoju Powiatu Wieluńskiego ogłasza rozpoczęcie XIII Edycji Programu Stypendiów Pomostowych ( Segment II ) (nabór wniosków od 03.07. do 14.07.2017 roku), realizowanej przez Fundację Edukacyjnej Przedsiębiorczości z Łodzi.

Program jest organizowany z przeznaczeniem dla maturzystów, którzy ukończyli szkołę ponadgimnazjalną w 2017 r. (maturzyści lat ubiegłych, poprawiający maturę w roku 2017 będą dyskwalifikowani).

Kandydaci do stypendium z w/w programu muszą spełniać łącznie następujące warunki:

• muszą uczęszczać do szkoły ponadgimnazjalnej objętej programem stypendialnym Fundacji na Rzecz Rozwoju Powiatu Wieluńskiego (powiat wieluński i pajęczański z wyłączeniem mieszkańców miasta Wieluń)

• zamieszkują na terenach wiejskich lub w mieście do 20 tys. mieszkańców potwierdzone zameldowaniem, okres zameldowania nie może być krótszy niż 2 lata od daty ogłoszenia Programu na stronie www.stypendia-pomostowe.pl

• muszą pochodzić z rodzin, w których dochód w przeliczeniu na osobę lub dochód osoby uczącej się nie jest wyższy, niż 1600 zł brutto lub 1800 zł brutto, gdy członkiem rodziny jest dziecko legitymujące się orzeczeniem o niepełnosprawności lub stopniu niepełnosprawności. (dochód wyliczony z czerwca 2017)

• osiągnęli na egzaminie maturalnym liczbę punktów nie niższą niż 90, zgodnie z algorytmem.

• zostali przyjęci w roku akademickim 2017/2018 na I rok dziennych studiów I stopnia lub I rok dziennych jednolitych studiów magisterskich, realizowanych w polskich, publicznych uczelniach akademickich.

• posiadają rekomendację Fundacji na Rzecz Rozwoju Powiatu Wieluńskiego.

UWAGA!!!

Pierwszym krokiem w ubieganiu się o stypendium z PSP jest zdobycie rekomendacji Fundacji na Rzecz Rozwoju Powiatu Wieluńskiego. W tym celu do 14 lipca 2017 roku do godz. 12-tej należy złożyć w biurze Fundacji pl. Kazimierza Wielkiego 2/205, 98-300 Wieluń, tel. 43 843 79 92, email: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. prawidłowo wypełniony wniosek o uzyskanie rekomendacji Fundacji na Rzecz Rozwoju Powiatu Wieluńskiego do uczestnictwa w PSP wraz z załącznikami. Po przyjęciu na studia i uzyskaniu rekomendacji organizacji lokalnej kandydat do stypendium spełniający warunki wypełnia wniosek online na stronie www.stypendia-pomostowe.pl. Aplikacja internetowa będzie aktywna od 03.07.2017 do 18.08.2017 do godziny 16.00. Po zakończeniu wypełniania wniosku kandydat drukuje z systemu wniosek i listę załączników, podpisuje wniosek i wraz z kompletem załączników składa w siedzibie organizacji lokalnej od której otrzymał rekomendację w nieprzekraczalnym terminie do 25.08.2017 roku.

Regulamin

Wniosek